Eksklusivt helaftensarrangement i samarbejde med Café Søborg.
Kunsten og maden
Hummer naturel, opskriften er til 4 personer.
Ingredienser
2 hummere á ca. ½ kg
Kogelage
ca. 3 liter vand
1 dl salt
1-2 tsk paprika
dild
Til hummer naturel er den bedste størrelse ca. 1⁄2 kg. Ved indkøb skal den være levende. Er halen trukket op under kroppen, er det tegn på, at dyret er levende. Læg en hummer ad gangen i den spilkogende kogelage for stort blus. Sørg for, at hovedet kommer først ned. Læg låg på og dæmp først varmen, når vandet igen spilkoger. Kogetid: 10-15 min. Større hummere (500-800 g) koges ca. 20 min. Kødet bliver sejt, hvis hummer koger for stærkt eller for længe. Afkøl den hurtigt i kogelagen og læg den derefter i let pres, så halen rettes ud.
Fremgangsmåde
Læg hummeren på rygskjoldet, så saften bliver i den. Flæk hummeren på langs fra rygsiden med en kraftig, skarp kniv.
Fjern maven, den sidder fremme ved hovedet, lige bag ved øje og følehorn og fjern også den mørke tarmstreng gennem halen. I mavens sted kan man lægge hakket persille. Tag den grønne indmad og evt. rogn ud og servér det sammen med hummeren. Kløerne knækkes fra undersiden med en hummertang (nøddeknækker) eller hammer. Servér hummeren garneret med citronsnitter, dild og grøn salat. Ristet franskbrød og smør, tatarsmør eller mayonnaise, serveres til. Stil desuden olie, eddike, salt, sennep, hakket dild og en peberkværn på bordet, så hver især kan blande sin sovs efter behag.
Tip: Kogt hummer kan serveres varm med hollandaisesouce, smagt til med fransk sennep. Endelig kan hummerkødet tages ud af skallen, skæres i mindre stykker og blandes i mayonnaise og derefter lægges tilbage i skallen. Anretningen pyntes med paprika og et par stykker hummerkød og serveres med den knuste klo ved siden af.
Tilbage til oversigt: klik her >>>