Chr. Valentinusen (1903-1985), maler

 
Slægten
Christian Valentinusen, maler, født 1903, i Løkken, død 1985 i København.
Søn af fisker P. C. Valentinusen i Løkken.

Biografi
Chr. Valentinussen var en lokalkendte malere, hvis motiver oftest skildrede livet i og omkring Løkken.
Han var en ekstremt produktiv kunstner, hvorfor også hans værker ofte ses på auktion, desværre gør den store produktion, at udbuddet er større end efterspørgslen, hvilket påvirker priserne.
Som en sjov anekdote kan nævnes, at i slutningen af 1930’erne var en senere kendt dansk maler ved navn Asger Jørgensen bosiddende meget på tæt på Chr. Valentinusen.
De blev meget nære venner og i slutningen af 1930erne gik Asger Jørgensen ham til hånde i ateliet og fik derfor nogen erfaring med billedkunsten.
På en sommerferie i 1942 var han sammen med sin familie ved Nr. Lyngby ved Løkke, og. her boede han sammen med blandt Chr. Valentinussen, der portrætterede ham i en maler- og pennetegning.
Denne Asger Jørgensen blev den senere så internationalt kendte danske Cobra-maler Asger Jorn, men venskabet mellem de to kunstnere vedblev frem til deres død.
I 1938 flyttede han og familien til København, men hver sommer kom de til Løkken, og Chr. Valentinusen havde billeder med på udstillingen i ”Regnbuen”. Det skete også i 1939, hvor en af hans venner deltog – med seks abstrakte billeder. Den nære ven var Asger Jorn.

Uddannelse
Chr. Valentinusen blev uddannet hos maler Andersen i Løkken i to år og kom senere til Laurids Pedersen i Ålborg, hvor han gjorde læretiden færdig og tog eksamen fra teknisk skole. Som kunstner, blev han uddannet som ved Acadamie Colarossi i Paris, og medlem af Kunstnersammenslutningen “Nordjyske Malere”.

Rejser og udlandsophold
I 1927 var Chr. Valemtinusen på studierejser med med svenskfødte Magna fra Uppsala
til Italien, Monaco og Frankrig.

Værker
Chr. Valentinussens arbejder omfatter i det væsentlige skildringer af fiskerne, men er også en søgt portrætmaler og har udført portrætter af bl. a. grevinde Brockenhuus – Schack, forfatterne Jacob Paludan og Thomas Olesen Løkken
Kunstneriske udsmykning af Danske Grundejeres Brandforsikrings kantine og Dansk Sygeplejeråds Hvilehjem. Udstillinger i Röska Museet i Gøteborg. Rotunden i Århus, separatudstillinger i København og flere provinsbyer.

Signatur
Chr. Valentinusen

Litteratur
Christian Valentinusen


 

Signatur:

 
Kilde: Brændingen
 
Chr. Valentinusen er begravet på Bispebjerg Kirkegård
 
Nr. Lyngby malerne: klik her >>>
 
 
KRAFTnewmedia.dk